Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULARDA Z ZIELONYM GROSZKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura lub kurczak
włoszczyzna 1 pęczek
masło 2 łyżki
groszek zielony 3 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PULARDA Z ZIELONYM GROSZKIEM

Kurę obgotować w rondlu w małej ilości wody z włoszczyzną, przyprawiając sola, potem wyjąć i pokroić na ćwiartki i poddusić na maśle do zrumienienia. W rosole po odrzuceniu włoszczyzny udusić pod przykryciem zielony groszek z łyżką masła, przyprawiając do smaku cukrem, a gdy groszek będzie miękki , włożyć do niego zrumienione porcje kury dolewając sos w którym się dusiły. Przykryć na kilka minut, wyłożyć na półmisek podać z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak