Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka porowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 3 sztuki
jabłek 6 sztuk
siekanych orzechów 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka porowa

Składniki:
3 ładne duże pory,
6 sztuk jabłek,
3 łyżki siekanych orzechów,
1,5 szklanki śmietany,
cukier,
sól,
sok z cytryny,
pietruszka zielona.

Przygotowanie:
Pory oczyszczamy, myjemy i kroimy w cieniutkie „makaroniki”. Posypujemy niewielką ilością cukru. Jabłka myjemy, obieramy i trzemy na tarce o oczkach do warzyw. Mieszamy z porami. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy drobno siekane orzechy. Wszystko polewamy śmietaną. Pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy do smaku solą. Dokładnie mieszamy i na chwilkę pozostawiamy, aby wszystkie składniki połączyły się smakowo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak