Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka grzybowo-cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

solonych grzybów 500 g
cebule 3 sztuki
śmietany 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grzybowo-cebulowa

Grzyby wyjmujemy ze słoika i płuczemy. Jeśli są mocno solone to na chwilkę pozostawiamy je w wodzie po czym dobrze osączamy. Po pozbyciu się nadmiaru wody, grzyby kroimy w paski (chyba, że są drobne to kroimy je wtedy w kostkę). Cebulę obieramy i bardzo drobno kroimy w kosteczkę. Grzyby mieszamy z cebulą. Dodajemy śmietanę. Umieszczamy w lodówce, aby sałatka schłodziła się a smaki „przegryzły” się. Taka surówka jest dobra sama, jako dodatek do ziemniaków z surówką jak i do ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak