Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 opakowanie
szpinak świeży 1 garść
przyprawa w płynie
Przyprawa curry orientalna Prymat
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki ze szpinakiem

1.pieczarki obrać (oddzielić kapelusze)
2.szpinak przelać gorącą wodą i drobno pokroić
3.na patelni rozgrzać tłuszcz ( małą ilość)
4.dodać pieczarki - smażyć, cały czas mieszkając
5.gdy trochę zmiękną, polać je przyprawą w płynie oraz posypać curry - przesmażyć
6.dodać szpinak
UWAGA! grzyby powinny na patelni wydawać piszczące dźwięki, wtedy będą chrupiące. Należy je smażyć na bardzo niewielkiej ilości tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 25.01.2014 13:43
ciekawy przepis
andrzej10 03.08.2012 17:05
warte wypróbowania
andrzej10 02.08.2012 08:22
dobre
Małgorzata106 25.07.2012 20:40
super
1j1o1l1a1 30.05.2012 13:57
faktycznie...muszę wypróbować kiedyś połączenie szpinak-grzyby :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak