Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURA PO CHIŃSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura lub kurczak
włoszczyzna 1 pęczek
tłuszcz 1 łyżka
migdały 6 dkg
cebula 2 szt
marchewka 2 szt
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaqku
Cynamon mielony Prymat do smaku
sok z cytryny
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KURA PO CHIŃSKU

Kurę posolić podgotować we wrzątku z włoszczyzną, wyjąć i pokroić na porcje. Porcje te podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor, okładając je pokrojonymi migdałami i grubszymi plasterkami cebuli i marchewki. Porcje kury wyjąć. Łyżkę maki zaprażyć na zloty kolor, rozprowadzić rosołem i gotować 5 minut na słabym ogniu. Przyprawić solą pieprzem, gałką muszkatołowa cynamonem papryką sokiem z cytryny i w sosie tym kurę poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak