Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszane mięso mielone 1/2 kg
cebula biała 1 szt
sos słodko-kwaśny
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
cannelloni 1 opakowanie
ser gouda 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni

Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.Mięso mieszamy z odrobiną bułki tartej i cebulą.Przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego.Masą z mięsa wypełniamy rurki makaronu cannelloni,nastepnie wrzucamy je do gotującej wody na 10-15minut.Po upływie tego czasu rurki wyjmujemy,osączamy z wody i układamy w naczyniu żaroodpornym jedna przy drugiej.Cannelloni polewamy sosem słodko kwaśnym.Zółty ser ścieramy na tarce o duzych oczkach i posypujemy nim makaron.Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200*C.Wkładamy naczynie z makaronem i zapiekamy na 50-60minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 11.10.2011 06:17
super przepis na pewno skorzystam,pozdrawiam
LuKaSz4761 06.10.2011 07:44
super przepis na pewno skorzystam pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak