Cannelloni

Cannelloni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszane mięso mielone

    1/2 kg
  • cebula biała

    1 szt
  • sos słodko-kwaśny

  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • przyprawa do mięsa mielonego

  • cannelloni

    1 opakowanie
  • ser gouda

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.Mięso mieszamy z odrobiną bułki tartej i cebulą.Przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego.Masą z mięsa wypełniamy rurki makaronu cannelloni,nastepnie wrzucamy je do gotującej wody na 10-15minut.Po upływie tego czasu rurki wyjmujemy,osączamy z wody i układamy w naczyniu żaroodpornym jedna przy drugiej.Cannelloni polewamy sosem słodko kwaśnym.Zółty ser ścieramy na tarce o duzych oczkach i posypujemy nim makaron.Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200*C.Wkładamy naczynie z makaronem i zapiekamy na 50-60minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

LuKaSz4761

11.10.2011 06:17
super przepis na pewno skorzystam,pozdrawiam

LuKaSz4761

06.10.2011 07:44
super przepis na pewno skorzystam pozdrawiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat