Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta kurza

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura mała 1 sztuka
tacka włoszczyzny
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta kurza

Składniki:
1 mała kura,
1 tacka włoszczyzny,
1 cebula,
4 łyżeczki żelatyny,
1 mała puszka groszku konserwowego,
2 jajka,
sól i pieprz do smaku,
zielona pietruszka.

Przygotowanie:
Jarzyny oczyszczamy, płuczemy. Kurę myjemy, dzielimy na części. Jarzyny wraz z podzieloną kurą wkładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. Kiedy mięso będzie już miękkie, wyjmujemy je. Wywar przecedzamy i doprawiamy do smaku. Mięso oddzielamy od kości oraz kroimy na małe kawałki. Marchew i jaja kroimy na talarki. Żelatynę rozpuszczamy w kubku z gorącym wywarem. Pokrojone jajka, mięso, marchew, odcedzony groszek dzielimy na salaterkach. Rozpuszczoną żelatynę wlewamy do pozostałego wywaru i zalewamy tym przygotowane porcje, po czym odstawiamy, żeby wszystko zastygło. Z wierzchu przyozdabiamy zieloną pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 23.12.2014 07:55
zapowiada się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak