Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęca potrawka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęciny 50 g
włoszczyzny 250 g
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęca potrawka

Składniki:
50 dag cielęciny,
250 g włoszczyzny,
1 cebula,
2 łyżki mąki,
100 ml śmietany,
1 puszka groszku konserwowego,
sól do smaku,
zielona pietruszka.

Przygotowanie:
Włoszczyznę myjemy, oczyszczamy i płuczemy. Cielęcinę wraz z włoszczyzną zalewamy gorącą wodą i gotujemy. Wyjmujemy cielęcinę wraz z włoszczyzną z wywaru. Następnie warzywa kroimy w kostkę. Mięso kroimy drobno. Mieszamy śmietanę z mąką i łączymy z wywarem uprzednio nalewając go odrobinę do śmietany z mąką i wymieszając, aby się nie zważyła. Zagotowujemy i przyprawiamy solą. Potrawką zalewamy kawałki mięsa z warzywami. Dodajemy zieloną pietruszkę, groszek i chwilkę zagotowujemy. Możemy podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami i surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak