Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory z nadzieniem grzybowo kiełbasianym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby 15 dag
kiełbasa 10 dag
cebula 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt.
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
bazylia ½ łyżeczki
tymianek ½ łyżeczki
pomidory 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory z nadzieniem grzybowo kiełbasianym

Obrać cebulę i grzyby, wypłukać, pokroić drobno, podsmażyć na tłuszczu, wystudzić. Dodać bułkę tartą oraz jajko i pokrojoną kiełbasę. Wymieszać dobrze, przyprawić; dodać rozgnieciony i wymieszany z solą czosnek. Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wydrylować. Napełnić nadzieniem, przykryć ściętymi kapeluszami. W rondelku rozgrzać tłuszcz, poukładać pomidory, oprószyć ziołami, obok nadzianych pomidorów w rondlu dać środki pomidorów, dusić pod przykryciem ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 27.07.2012 11:15
jest ok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak