Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańczy 2 sztuki
marchwi 300 g
wody 5 litrów
cukru 1/2 kg
kwasku cytrynowego 2 łyżeczki
kostki lodu kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Napój pomarańczowy

Wodę gotujemy z cukrem oraz kwaskiem cytrynowym. Pomarańcze myjemy, zagotowujemy w wodzie, kroimy w kostkę oraz ponownie gotujemy. Marchew czyścimy, kroimy w kostkę, gotujemy przez godzinę (aż będzie miękka). Pomarańcze z marchwią miksujemy i mieszamy w zagotowanej wodzie. Cedzimy przepuszczając przez gęste sito i chłodzimy. Podajemy w wysokich, szklanych naczyniach z kostkami lodu i słomką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak