Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RISOTTO Z TUŃCZYKIEM

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 100 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
bulion drobiowy 500 ml
wino białe wytrawne 100 ml
sól 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki
ryż 1 szklanka
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: RISOTTO Z TUŃCZYKIEM

Na stopionym maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać ryż, a kiedy się zeszkli, dodać bulion i wino.
Całość gotować, aż ryż będzie miękki,.
Do ryżu dodać kawałki tuńczyka. Potrawę doprawić solą, bazylią i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 11.03.2014 17:33
smaczne risotto
fotoviderek 22.02.2014 10:40
Moje smaki :)
Dorota59 20.02.2014 13:58
coś dla mnie-lubię tuńczyka
Pietruszka 14.09.2013 20:32
bardzo lubię dania z tuńczykiem
Krystyna32 13.02.2013 13:09
extra
IKrakowianka 14.09.2012 21:48
rewelacyjne danie
Katarzyna59 20.08.2012 20:19
super
Norgiusz 15.07.2012 23:02
pycha
kate.500 08.07.2012 13:21
super
Łukasz15 27.06.2012 11:58
Rewelacja
RenataZ-et 23.06.2012 21:10
wyśmienite
Dorian 14.06.2012 12:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak