Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
cukier 1 szklanka
jaja 6 szt
masło 1 kostka
cukier waniliowy 1 paczka
olejek cytrynowy
mąka ziemniaczana 2 łyżki
budyń śmietankowy 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

Kroki postępowania

1
Margarynę ucieramy z żółtkami, budyniem, mąką ziemniaczaną i olejkiem.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodaajemy do nich cukier. Dobrze mieszamy.
Krok 1 - Sernik wiedeński foto
2
Do masy z żółtkami dodajemy po łyżce piany z białek i łyżce twarogu za każdym razem mieszając.
Krok 2 - Sernik wiedeński foto
3
Wymieszaną masę serową przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w gorącym piekarniku około 1,5 godziny na złoty kolor. Po wystudzeniu dowolnie dekorujemy.
Krok 3 - Sernik wiedeński foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 08.01.2013 17:31
aż ślinka leci
Pietruszka 14.12.2012 10:25
mhm, uwielbiam sernik
alaaa 21.09.2012 20:21
taki lubię najbardziej,super ci wyszedł
Beatris 13.09.2012 16:25
Bardzo smakowicie wygląda.
Fiffi 19.08.2012 14:53
pyszny
barbara11561 08.08.2012 19:47
przepyszny,u mnie znika nie wiadomo kiedy:)
Betka 22.07.2012 08:37
smakowite;D
Sylwia26 15.07.2012 20:16
ale apetycznie wygląda :)
Bożena13 11.07.2012 19:56
cudowny;) rozpływa się w ustach;) super przepis;))
Mati3 26.06.2012 10:42
podoba mi się:)
pioge7 30.05.2012 12:37
dobre
fijolek91 30.05.2012 11:48
uwielbiam ten sernik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak