Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowy makaron

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki
mrożony szpinak
śmietana
ser pleśniowy
tymianek
czosnek
sól
pieprz
masło
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowy makaron

Makaron gotujemy al dente.



Na patelni roztapiamy masło i wrzucamy szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. Mieszamy, aż szpinak się rozmrozi i zagrzeje. Potem dodajemy śmietanę i po chwili ser pleśniowy. Doprawiamy sokiem z cytryny.



Makarom można wrzucić na patelnię i wymieszać ze szpinakiem. Albo na wyłożyć na talerze i polac sosem szpinakowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 09.02.2011 19:16
smaczne
Emilia22 16.09.2010 12:56
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak