Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w pomarańczach z granatem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
sok z dużej pomarańczy
białego wytrawnego wina 0,5 szkl
sól
pieprz
rozmaryn
czosnek
oliwa
imbir starty 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w pomarańczach z granatem

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać sól, pieprz, rozmaryn i rozgnieciony czosnek. Odstawić na kilka godzin do lodówki.

Kurczak obsmażyć na oliwie z imbirem. Podlać winem. Dodać sok z pomarańczy i pestki granatu Dusić ok. 10 minut. Podawać z żółtym ryżem i białym winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anya_86 07.11.2010 21:43
zrobiłam, wszystko ok, tylko tego imbiru mogło być pół łyżki i to małej, bo jest tak intensywny w smaku, że przyćmił mięso i dodatki, to tak moim skromnym zdaniem:)
anya_86 04.11.2010 21:31
to może być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak