Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

selera 20 dag
kości 20 dag
włoszczyzny 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa

Składniki:
20 dag selera,
20 dag kości,
15 dag włoszczyzny,
1,3 litra wody,
1/8 litra śmietanki,
1 żółtko,
2 dag mąki,
sól do smaku.

Przygotowanie:
Z kości i warzyw ugotować wywar. Odcedzić. Obrać selery z łupinek, opłukać i zalać wrzątkiem. Posolić i ugotować w całości. Selery po ugotowaniu przetrzeć przez sito, dodać przecedzony wywar i dosolić. Mąkę wymieszać z 1/8 litra zimnej wody, następnie wlać do zupy i zagotować. Przed samym podaniem dodać śmietankę z roztrzepanym żółtkiem. Można spożywać samą jak i z grzankami, groszkiem ptysiowym, ciastem francuskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 30.05.2012 11:10
UWIELBIAM !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak