Przepis i sposób przygotowania na: SOS WĘGIERSKI
Do cebuli dodać mąkę i zasmażyć. Następnie dodać bulion drobiowy oraz koncentrat pomidorowy i zagotować.
Sos doprawić do smaku słodką papryką oraz sokiem z cytryny, a na koniec połączyć ze śmietaną.
mąka | 15 gram |
masło | 15 gram |
koncentrat pomidorowy | 30 gram |
bulion drobiowy | 1/2 szklanki |
cebula | 1 sztuka |
śmietana 18 proc | 1/4 szklanki |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: