Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS WĘGIERSKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 gram
masło 15 gram
koncentrat pomidorowy 30 gram
bulion drobiowy 1/2 szklanki
cebula 1 sztuka
śmietana 18 proc 1/4 szklanki
sok z cytryny 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: SOS WĘGIERSKI

Cebulę pokroić w kostkę, a następnie zrumienić na maśle.
Do cebuli dodać mąkę i zasmażyć. Następnie dodać bulion drobiowy oraz koncentrat pomidorowy i zagotować.
Sos doprawić do smaku słodką papryką oraz sokiem z cytryny, a na koniec połączyć ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 16.02.2014 09:14
smaczny sosik
Iwusia 21.09.2013 23:46
super sosik
Dorian 13.07.2013 22:58
pyszne jedzonko
Krystyna32 09.05.2013 18:18
super sosik
IKrakowianka 22.01.2013 21:25
smaczny :)
RenataZ-et 03.09.2012 09:03
super sos
Wacław 08.07.2012 12:40
pycha,moje smaki
Dorota59 24.06.2012 14:40
extra
Ada-Gaba 18.06.2012 19:54
pyszny
Katarzyna59 03.06.2012 15:03
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak