Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory z nadzieniem grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 25 dag
cebula 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt.
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
bazylia ½ łyżeczki
tymianek ½ łyżeczki
pomidory 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory z nadzieniem grzybowym

Obrać cebulę i grzyby, wypłukać, pokroić drobno, podsmażyć na tłuszczu, wystudzić. Dodać bułkę tartą oraz jajko. Wymieszać dobrze, przyprawić; dodać rozgnieciony i wymieszany z solą czosnek. Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wydrylować. Napełnić nadzieniem, przykryć ściętymi kapeluszami. W rondelku rozgrzać tłuszcz, poukładać pomidory, oprószyć ziołami, obok nadzianych pomidorów w rondlu dać środki pomidorów, dusić pod przykryciem ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak