Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIOŁOWY CHŁODNIK

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
kalarepa 3 sztuki
śmietana 30% 100 ml
sól 1/4 łyżeczki
natka pietruszki 1 natka
szczypiorek 1 sztuka
bazylia 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZIOŁOWY CHŁODNIK

Z kalarepy wycisnąć sok, który następnie należy zagotować i połączyć ze śmietaną.
Zupę schłodzić przez godzinę w lodówce. Pietruszkę, szczypiorek i bazylię posiekać.
Zioła dodać do zupy, a następnie doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jajko ugotowane na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 18.01.2014 16:42
fajny, nie jadłam takiego
Iwusia 19.10.2013 23:10
podoba mi się ten przepis
IKrakowianka 08.06.2013 20:56
lubię takie chłodniki
Katarzyna59 25.05.2013 20:29
świetny przepis
Krystyna32 27.03.2013 18:50
pyszny chłodnik
RenataZ-et 02.10.2012 20:24
świetny :)
IZABELA29 27.09.2012 08:42
pewnie pyszny
kamyk 21.08.2012 14:24
pycha taki chłodnik
Ada-Gaba 04.07.2012 07:16
znakomity
Madziela 19.06.2012 07:58
ciekawy przpis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak