Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik jadwigi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 litr
śmietana 1 szklanka
botwina 2 pęczki
ogórki świeże 2 szt.
jajko ugotowane na twardo 4 szt.
zielony koperek posiekany 1 łyżka
posiekany szczypiorek 2 łyżki
sól
cukier
pieprz
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik jadwigi

Botwinę starannie wypłukać, drobno pokroić, ugotować pod przykryciem w małej ilości lekko zakwaszonej wody i ostudzić. Mleko roztrzepać ze śmietaną, dodać botwinę, obrane i pokrojone w kostkę ogórki, posiekany szczypiorek i koperek, wymieszać. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Jaja obrać, pokroić na ćwiartki, ułożyć na talerzach zalać dobrze ochłodzonym chłodnikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 27.08.2012 11:49
fajne lubei takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak