Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lin w śmietanie z serkiem topionym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 1 kg
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 2 szklanki
sok z cytryny
cukier odrobina
gałka muszkatołowa
sól
ser topiony (pikantny)

Przepis i sposób przygotowania na: lin w śmietanie z serkiem topionym

Lina sprawić, opłukać, skropić sokiem z cytryny, zostawić na godzinę. Rozgrzać w rondlu tłuszcz. Rybę lekko oprószyć mąką, smażyć na wolnym ogniu, przykryć, dosmażyć 5 minut pod pokrywką. Śmietanę wymieszać z łyżką mąki i serkiem, dodać startą gałkę muszkatołową, trochę soli, cukru i soku z cytryny do smaku. Zalać lina, posypać z wierzchu tartą bułką, piec chwilę na niewielkim ogniu potrząsając od czasu do czasu rondlem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak