Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszna zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb razowy 20 dag
masło 5 dag
śmietana słodka ½ szklanki
żółtko jajek 3 szt.
sól

Przepis i sposób przygotowania na: pyszna zupa cebulowa

Kromki chleba posmarować masłem, pokroić w kostkę i stawić np. w blasze do pieczenia do lekko nagrzanego piekarnika- zrobić z nich grzanki, tzn. wysuszyć i lekko zrumienić. Cebulę obrać, wypłukać, posiekać włożyć do rondla, dodać masło i dusić, do momentu zżółknięcia cebuli; gdy to nastąpi dodać do cebuli wcześniej przygotowane grzanki i dolać cztery szklanki wody- to wszystko gotować razem około dwadzieścia minut. Ugotowaną zupę zmiksować. Następnie zagrzać, żółtka rozczepać ze śmietaną i dodać do zupy. Podgrzać ale nie dopuścić do zagotowania. Doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak