gołąbki z włoskiej kapusty z mięsem

gołąbki z włoskiej kapusty z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowka kapusty włoskiej

    1
  • cebule

    2
  • czosnek ząbki

    2
  • mielona wieprzowina

    3/4 kg
  • jajka

    2
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • suszone oregano

    1 łyżeczka
  • bulion drobiowy

    2 szt.
  • ryż

    1 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste obrać z wierzchnich liści,obgotować w w dużym garnku około 10-15min.Wyjąć,połozyć na dużym talerzu,żeby ostygła.Wyciąć głąb,podzielić na liście,z każdego wyciąć gruby nerw.Obrać cebule i czosnek,posiekać podsmażyć na rozgrzanym oleju,dodać mięso i ryż,smażyć 15min,ciągle mieszając.Ostudzić.Wbić jajka,przyprawić do smaku,dokładnie wymieszać.Nakładać farsz na liście kapusty,zwijać ścisło.Na dnie płaskiego rondla ułożyć niewykorzystane liście kapusty,na nich ciasno położyć gołąbki.Kostki bulionowe rozpuścić w litrze ciepłej wody,zalać gołąbki.Przykryć i dusić na małym ogniu godzinę

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat