Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z włoskiej kapusty z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głowka kapusty włoskiej 1
cebule 2
czosnek ząbki 2
mielona wieprzowina 3/4 kg
jajko 2
sól
Pieprz biały mielony Prymat
suszone oregano 1 łyżeczka
bulion drobiowy 2 szt.
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z włoskiej kapusty z mięsem

Kapuste obrać z wierzchnich liści,obgotować w w dużym garnku około 10-15min.Wyjąć,połozyć na dużym talerzu,żeby ostygła.Wyciąć głąb,podzielić na liście,z każdego wyciąć gruby nerw.Obrać cebule i czosnek,posiekać podsmażyć na rozgrzanym oleju,dodać mięso i ryż,smażyć 15min,ciągle mieszając.Ostudzić.Wbić jajka,przyprawić do smaku,dokładnie wymieszać.Nakładać farsz na liście kapusty,zwijać ścisło.Na dnie płaskiego rondla ułożyć niewykorzystane liście kapusty,na nich ciasno położyć gołąbki.Kostki bulionowe rozpuścić w litrze ciepłej wody,zalać gołąbki.Przykryć i dusić na małym ogniu godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak