Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 torebka
polędwica sopocka 30 dag
ser żółty 30 dag
kukurydza 1 puszka
majonez 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem i kukurydzą

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy, studzimy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Szynkę oraz ser kroimy w kostkę. Następnie wszystkie składniki sałatki przekładamy do salaterki, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku, całość dokładnie mieszamy. Sałatkę przed podaniem schładzamy w lodówce, a następnie dowolnie dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak