Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z groszkiem oraz moim pomidorowym ketchupem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 2
groszek mrożony 200 gram
bazylia świeża 28 gran
miód 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
pomidorki cherry 8
orzeszki pini 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z groszkiem oraz moim pomidorowym ketchupem

Łosoś - Posyp filety pieprzem. Upiecz filety w piekarniku rozgrzanym do 120C przez ok.25-30 minut.

Groszek - W małym garnku zagotuj wodę z jedną łyżką oliwy z oliwek. Dodaj mrożony groszek i gotuj przez ok.5 minut, bądż kiedy część wody wyparuje z garnka. Dodaj część pokrojonej bazyli, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj i utłucz.

Ketchup - W małym garnuszku wymieszaj mioó, ocet winny, przecier pomidorowy, 2 łyżki oliwy z oliwek oraz 2 łyzki wody. Dodaj pokrojone pomidorki oraz orzeszki pini (opcjonalnie). Gotuj na średnim ogieniu przez ok. 30 sekund, aby ketchup się podgrzał, dodaj resztę pokrojonej bazyli i odstaw na bok.

Na talerzu układamy łososia, groszek i podajemy z ketchupem.

Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 12.08.2012 20:16
super przepis
mela25 21.06.2012 07:29
pychotka
Rafał10 30.05.2012 11:28
Musi być pyszne jak pięknie podane
caralajna 30.05.2012 08:51
lubię łososia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak