Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka marynowana keczupem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
chili 1 szczypta
keczup pikantny
DODATKOWO:
świeży majeranek
mąka
jajko 2 sztuki
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka marynowana keczupem

Paprykę, sól, pieprz i chili wymieszać w miseczce. Karkówkę pokroić i rozbić na cienkie kotlety, natrzeć je przyprawą i posmarować sporą ilością keczupu, kotlety ułożyć jeden na drugim, a pomiędzy nie ułożyć kilka świeżych listków majeranku ewentualnie jak ktoś woli to bazylii, tak przygotowane mięso odstawić na kilka godzin do lodówki. Jajka ubić z 2 łyżkami wody i doprawić szczyptą soli i pieprzu.
Mięso obtoczyć w mące-jajku i kolejny raz w mące, smażyć na wolnym ogniu do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 30.05.2012 09:04
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak