Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajczane kotlety

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 10 sztuk
bułki kajzerki 2 sztuki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajczane kotlety

SKŁADNIKI:
10 jajek,
pęczek szczypiorku,
2 bułki kajzerki,
½ szklanki mleka,
3 łyżki tartej bułki,
3 łyżki oleju,
2 dag masła,
sól i pieprz.

Przygotowanie:
8 sztuk jajek gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek. Moczymy bułkę w mleku. Napęczniałą bułkę lekko odciskamy i mieszamy razem z jajkami. Do masy dodajemy soli oraz pieprzu do smaku. Szczypiorek drobno kroimy. Dodajemy surowe jajka i razem wyrabiamy. Z masy formujemy 10 jednakowych kotletów, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z odrobiną masła. Smażymy na złoty kolor i podajemy ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 30.05.2012 07:21
super
ewka1978 30.05.2012 06:59
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak