Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volaile

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 1 para
masła 6 dag
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dag
mąki 2 dag
smalec
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: De volaile

Filety z piersi oczyścić i lekko obtłuc tłuczkiem. Lekko osolić. Po środku fileta umieszczamy 3 dag masła na każdej sztuce porcji. Następnie ciasno zawijamy w rulon, węższy przy końcach. Kotlety przygotowane w ten sposób panierujemy dwukrotnie w rozkłóconym jajku a następnie bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na jasno złoty kolor. Przy odwracaniu filetów należy zachować ostrożność, aby nie wypłynęło z nich masło. Spożywamy na ciepło. Można podać z ziemniakami, surówką czy też ryżem lub zjeść same.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak