Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz na serwatce - z kiełbasą i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serwatka 1,5 litra
grzybki suszone kilka szt.
ziemniaki 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw
kiełbasa 1/2 kg
majeranek
czosnek
pieprz
śmietana
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 3-5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz na serwatce - z kiełbasą i grzybami

Grzybki namoczyć na noc w gorącej wodzie.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, dodać namoczone grzybki (bez zalewy) i zalać serwatką.
Dodać jarzynkę, ziele angielskie, liście laurowe oraz pokrojoną kiełbasę.
Gotować do miękkości ziemniaków.
Doprawić wyciśniętym czosnkiem, majerankiem, pieprzem - pogotować chwilę i ew. doprawić wodą z moczenia grzybków.
Można zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 09.06.2012 08:49
Chyba musimy wypróbować, bo jakoś smaku nie jestem w stanie sobie wyobrazić.
Habibi 31.05.2012 08:27
* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak