racuchy z dyni

racuchy z dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko zsiadle

    2 szklanki
  • mąka

    2 szklanki
  • jajo

  • proszek do pieczenia łyżka

  • dynia

    50 dkg
  • olej do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mleko roztrzepać z mąką,jajem i proszkiem do pieczenia,chwilkę ubijać na pulchną masę.dynię obrać ze skórki i oczyścić z pestek,zetrzeć na tarce do jarzyn.dodać do ciasta.na rozgrzany tłuszcz kłaść porcje ciasta smażyć racuszki z obu stron na ciemnozłote.posypać przez sito cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati13

30.09.2011 16:31
dobre

annamariakowalczyk3

19.07.2010 06:33
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat