Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 2 szklanki
mąka 2 szklanki
jajko
proszek do pieczenia łyżka
dynia 50 dkg
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z dyni

mleko roztrzepać z mąką,jajem i proszkiem do pieczenia,chwilkę ubijać na pulchną masę.dynię obrać ze skórki i oczyścić z pestek,zetrzeć na tarce do jarzyn.dodać do ciasta.na rozgrzany tłuszcz kłaść porcje ciasta smażyć racuszki z obu stron na ciemnozłote.posypać przez sito cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 30.09.2011 16:31
dobre
annamariakowalczyk3 19.07.2010 06:33
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak