Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z ozorków wieprzowych

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki wieprzowe 4 szt
marchewka 1
por 1
cebula 1
rozmaryn 1 gałązka
majeranek
pieprz
sól
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z ozorków wieprzowych

Kroki postępowania

1
Ozorki umyć, zalać wodą i obgotować 10 minut. Wyjąć, wystudzić i obciąć białą skórę. Pokroić w kostkę,wrzucić do rondelka z niewielka ilością oleju. Podsmażyć, wlać szklankę wody i gotować. Marchew obrać pokroić w kostkę, por w krążki, cebulę w piórka. Warzywa dodać do mięsa, dodać przyprawy i dusić do miękkości mięsa. W razie potrzeby uzupełnić wodę.
Krok 1 - Gulasz z ozorków wieprzowych foto
2
Doprawić do smaku, dodać śmietanę i zagotować.
Krok 2 - Gulasz z ozorków wieprzowych foto
3
Podawać np. z ziemniakami.
Krok 3 - Gulasz z ozorków wieprzowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 26.12.2013 10:32
Ozorki uwielbiam :)
kate.500 16.12.2013 08:09
pysznie wyglada
Ada-Gaba 31.05.2012 07:24
coś dla mojego męża
Pani Domu 30.05.2012 13:46
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak