Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z gruszką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszka 1 szt
woda 3/4 szklanki
sok pomarańczowy 1/2 szklanki
wołowina 40 dkg
oliwa 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
musztarda dijon 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
koniak 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z gruszką

Gruszkę obieramy kroimy wzdłuż na ćwiartki i gotujemy w wodzie wymieszanej z sokiem pomarańczowym.Mięso podsmażamy na oliwie następnie przekładamy do brytfanny i pieczemy 30 minut w 180 stopniach.Odstawiamy go na pięć minut i kroimy w plastry i oprószamy solą i pieprzem.Gruszkę odcedzamy,odlewamy 1/4 wody z sokiem.Do reszty soku dodajemy posiekany czosnek i musztardę i gotujemy minutę.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w pozostałej wodzie z sokiem.Wlewamy do sosu i mieszaając gotujemy do zgęstnienia wlewamy koniak.Mięso polewamy sosem obkładamy ćwiartkami gruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 03.07.2012 14:52
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak