Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula
papryka czerwona 1/2
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
olej 4 łyżki
kostka rosołowa
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni razem z 3 łyżkami oleju. Doprawiamy do smaku i przekładamy do garnka z 1,5 litrem wody i kostką rosołową. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem.
Krok 1 - Zupa gulaszowa foto
2
Obrane pieczarki kroimy razem z cebulką.
Krok 2 - Zupa gulaszowa foto
3
Podsmażamy na patelni, doprawiamy i dajemy do gotującego mięsa. Jak mięso będzie miękkie dodajemy pokrojoną paprykę, przecier pomidorowy i zagęszczamy mąką rozprowadzoną w małej ilości wody. Przez 2 min jeszcze gotujemy i doprawiamy.
Krok 3 - Zupa gulaszowa foto
4
Smacznego
Krok 4 - Zupa gulaszowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.09.2012 08:31
pyszna,bardzo lubię zupy
ben-ka 31.08.2012 09:30
z pieczarkami nie robiłam,muszę sprawdzić jak smakuje taka zupka.
mirosława4 06.08.2012 19:21
smaczna
IKrakowianka 28.07.2012 21:48
wygląda apetycznie
Wafelek2601 19.07.2012 08:40
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak