Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młody kapuśniaczek z bekonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 1 szt
ziemniaki 4 szt
marchewka 2 szt
kapusta młoda 1/4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 2 szt
pieprz
bekon
śmietana 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Młody kapuśniaczek z bekonem

Do garnka z woda ok 2 litra wkładamy 2 kostki rosołowe ,liść laurowy i kilka kulek pieprzu . Zagotowujemy. Ziemniaki obieramy kroimy w kosteczke dodajemy do wywaru. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach . Pietruszkę obieramy i drobno kroimy. Warzywa gotujemy ok 10 min. Następnie dodajemy pokrojona kapustę . Doprawiamy sola ,pieprzem przyprawa w płynie. Zaciągamy śmietaną . Bekon kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni. Podajemy z zupą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 08.08.2012 10:17
pyszny jest taki kapuśniaczek
Betka 30.05.2012 07:46
ciekawe;)
suzana 29.05.2012 19:25
pyszne choć boczku za dużo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak