Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z natką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mieolone 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanki
bułka 1 sztuka
natka pietruszki wg uznania
jajko 2 sztuki
czosnek (POLSKI) 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
cebula 3/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z natką

Kroki postępowania

1
50 dag mięso mielone,
3/4 szklanki bułka tarta,
3/4 sztuki cebula średni,
1 sztuka jajko,
4 sztuki ząbek czosnku polski,
do smaku pieprz sól,
8 sztuk pieczarki, do smażenia olej
natka peitruszki wg uznania

średnią cebulę należy pokroić w kostkę, następnie zeszklić na oleju, w dalszej kolejności dodajemy posiekany czosnek ( najlepszy polski, jest nie duży ale za to ma w sobie mocny smak. i chwilkę ze sobą mieszamy a następnie zdejmujemy z ognia.

Do mięsa mielonego dodajemy wszytskie skłądniki czli bułkę tartą, cebulkę i jajko < bułkę wcześniej moczymy i wyciskamy) . Wszystko ze soba dobrze mieszamy. Dodajemy przyprawy i znowu wymieszać nalezy wszystko ze sobą.
Dodajemy posiekaną natkę pietruszki( większa ilość) wszystko ze soba mieszamy.
Jeżeli masa będzie za rzadka podsypujemy ją jeszcze bułką tartą.
Krok 1 - Mielone z natką foto
2
Z uzyskanej masy należy uformować kotleciki, .. Na koniec uformowany kotlet obtaczamy w bułce tartej
Krok 2 - Mielone z natką foto
3
i nastepnie na dobrze rozgrzanym oleju smażymy z jednej i drugiej strony by były dobrze zarumienione, barwy brążowej .
Krok 3 - Mielone z natką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 28.06.2013 11:14
Robię podobne.
Janek 31.08.2012 13:24
pysznie:)
Łukasz15 10.07.2012 14:36
bardzo lubię
SYLKA 30.05.2012 08:23
najlepsze jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak