Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciacho rabarbarowe z kruszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 4 szt.
olej 3/4 szklanki
maślanka 1 szklanka
mały proszę do pieczenia
rabarbar
cynamon
kruszonka
margaryna 1/3 kostki
cukier 5 łyżek
mąka 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciacho rabarbarowe z kruszonką

Rabarbar obrać lub tylko opłukać i pokroiść w drobne kawałki posypać niewielką ilością cukru i cynamonu.
Składniki na ciasto połaczyć, wlać do wylożonej papierem blachy. Posypać rabarbarem i kruszonką (dosypać mąki wg uznania w zależności jakiej margaryny użyjemy)
Piec około 55 min w 180 stopniach lub do suchego patyczka.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.11.2012 23:55
a kruszonkę zjadam z ciasta jako pierwszą:)
Iwusia 27.10.2012 22:45
cudne ciacho
Adamorek 20.08.2012 14:11
fajne wykorzystanie rabarbaru
edi 04.07.2012 20:39
świetne:)
Dorota37 10.06.2012 10:43
smaczne
Fiffi 31.05.2012 16:41
polecam szybkie i smaczne
IZABELA29 29.05.2012 20:40
uwielbiam ciasta z rabarbarem
caralajna 29.05.2012 18:53
moja babcia takie robiła, a ja za nim przepadałam :)
Sylwia29 29.05.2012 18:49
Pięknie wygląda i cudownie smakuje:)!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak