Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości 25 dag
włoszczyzny 25 dag
szczawiu 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Składniki:
25 dag kości,
25 dag włoszczyzny,
1 garść szczawiu,
3 jajka,
250 ml śmietany,
3 dag mąki,
przyprawa maggi,
zielona pietruszka,
sól do smaku.

Przygotowanie:
Kości i warzywa opłukać. Następnie warzywa oczyścić i ugotować ze wszystkiego wywar. Szczaw płuczemy i kroimy. Dodajemy wywar. Gotujemy. Zupę zaprawić mąką, połączoną ze śmietaną. Zagotować i doprawić solą oraz przyprawą maggi. Do zupy dodajemy ugotowane na twardo pokrojone jajka oraz zieloną pietruszkę. Jeżeli ktoś lubi, do zupy można dodać jeszcze odrobinę masła do smaku (opcjonalnie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak