Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki zapiekane w boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 10
ogórek kiszony 10
masło 2 łyżki
boczek wędzony 10 plastry
ser gouda 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki zapiekane w boczku

Z parówek zdejmujemy osłonki i nacinamy rowek wzdłuż. Ogórki kroimy na pół wzdłuż. Ser żółty kroimy na 10słupków. Do środka każdej parówki wkładamy ogórka i jeden słupek sera żółtego. Każdą parówkę zawijamy w plaster boczku wędzonego i spinamy wykałaczką. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Wykładamy parówki, nakrywamy. Zapiekamy w temperaturze 180stopni około 15minut. Gotowe parówki polewamy ketchupem. Idealnie smakują z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.08.2013 10:49
super jedzonko
wlicka 07.03.2013 11:19
mmm może być smaczne;)
Jodaj 09.10.2012 07:48
pomysłowo :)
Kas2 06.08.2012 18:09
bardzo fajny pomysł
mewilla 20.07.2012 18:24
mniam
Rafał10 10.06.2012 20:06
ooo lubię takie !
MAR3STA 03.06.2012 21:44
super
Betka 31.05.2012 21:56
fajny pomysł;)
justys759 30.05.2012 08:42
pycha
cukiereczek 30.05.2012 08:24
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak