Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krusztadki

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 7 łyżek
margaryna 5 łyżek
proszek do pieczenia 1/3 łyżeczki
sól 1 szczypta
twaróg 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krusztadki

Kroki postępowania

1
Ze składników zagnieść kruche ciasto. Foremki do babeczek natłuścić i wysypać cienko kaszką manną. Wylepić ciastem.
Krok 1 - Krusztadki foto
2
Farsz:
20 dag kurek mrożonych,
2 laski kiełbasy zwyczajnej,
2 suszone pomidory,
2 ząbki czosnku w oleju włoskim lub zwykły,
5 łyżek ketchupu pikantnego,
słodka papryka,
sól,
pieprz,
posiekany szczypiorek.

Podsmażyć na suchej patelni, dodać grzyby, posiekany czosnek i drobno pokrojone pomidory. Na koniec doprawić i dodać ketchup oraz szczypiorek.
Krok 2 - Krusztadki foto
3
Farsz nakładać do wylepionych babeczek.
Krok 3 - Krusztadki foto
4
Piec ok. 20 min w temp. 190-200st.
Krok 4 - Krusztadki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.04.2014 18:13
idealna przekąska
RenataZ-et 17.02.2014 20:37
świetnie wyglądają :)
Jagódka77 11.02.2014 14:18
świetny pomysł na niebanalne danie
adelajda 25.07.2013 14:58
wow! jakie smaczne
iziona 10.08.2012 08:28
No, no :) pomyślałam z uznaniem :))
Monika78 29.05.2012 21:22
zgadzam sie, wygladaja slicznie i apetycznie!
Misiabe 29.05.2012 19:13
ale pyszności!!
motylwe 29.05.2012 18:11
świetne, z takim farszem pycha
Cukiereczek13 29.05.2012 17:36
super wygladaja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak