Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny obiad z kotletem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0.5 kg
mięso wieprzowe 0.5 kg
czosnek 5 ząbków
cebula biała 2
jaja 2
pieprz do smaku
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
olej do smażenia
sałata 1 główka
Szczypiorek cienki 1 pęczek
ogórek świeży 1
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
kefir 200 ml
rzodkiewka 1 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny obiad z kotletem

Do miski dodajemy mięso mielone wołowe i wieprzowe, dodajemy jaja, bułkę tartą, obrany i przepuszczony przez praskę czosnek, obraną i pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Dodajemy także bazylię, sól, pieprz i paprykę ostrą. Dokładnie mieszamy. Z farszu mięsnego formujemy kulki a następnie je spłaszczamy. Na patelni rozgrzewamy i smażymy na niewielkim ogniu kotlety z obu stron po kilka minut.
Sałatę, szczypiorek i rzodkiewkę dokładnie myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy i kroimy drobną kostkę. Rzodkiewkę kroimy w cienkie talarki, szczypiorek drobno siekamy a sałatę rwiemy. Wszystko mieszamy, dodajemy maślankę, a także sól, pieprz i paprykę ostrą do smaku. Dokładnie mieszamy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 13.08.2012 13:50
proste i smaczne;)
Andysz 06.06.2012 06:54
rewelacja;)
justys759 31.05.2012 14:28
pycha ;)
jolanta19 29.05.2012 18:51
mniam
anja3107 29.05.2012 17:38
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak