Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z rękawa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1500 gram
miód lipowy 2 łyżeczki
oliwa
pietruszka zielona
mietówka
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z rękawa

Kroki postępowania

1
Żeberka umyłam. do miski wlałam oliwę z oliwek dodałam paprykę mieloną czerwoną , pietruszkę ,sól, pieprz, rozpuszczoną miętową landrynkę i miód. Wymieszałam wszystko razem i tak natarłam żeberka . Zostawiłam pod przykryciem na godzinę.
Żeberka 1.1/2 kg
Marynata
miód płynny miałam lipowy 2 łyżeczki
pieprz mielony
papryka czerwona słodka 4 łyżeczki
oliwa z oliwek 5 łyżek
pietruszka suszona 1 łyżeczka
landrynka miętowa rozpuszczona w 2 łyżkach wody
Krok 1 - Żeberka z rękawa foto
2
Włożyłam do rękawa i dodałam 2 łyżki oliwy z oliwek do środka piekłam półtorej godziny w 200 stopniach . po godzinie i 15 minutach prześciełam rękaw i podpiekłam mięso w taki sposób w piekarniku
Krok 2 - Żeberka z rękawa foto
3
Tak wygląda po upieczeniu i wyjęciu z woreczka
Krok 3 - Żeberka z rękawa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata/MANTIS-KITCHEN 24.08.2013 09:21
Mniam fajnie podane .
Małgorzata106 11.08.2012 17:43
super
cukiereczek 28.07.2012 08:06
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak