Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwitnący tulipan

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1 1/2 szklanki
jajko 6
margaryna 1 kostka
olej 6 łyżek
kakao 2 łyżeczki
mak 1/2 szklanki
kisiel wiśniowy 1
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kwitnący tulipan

MARGARYNĘ UTRZEĆ Z CUKREM, DODAJĄC PO JEDNYM ŻÓŁTKU I NA PRZEMIAN PO 1 ŁYŻCE OLEJU, MĄKI WYMIESZANEJ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA. NA KONIEC STARANNIE WYMIESZAĆ Z UBITYM BIAŁKIEM. CIASTO PODZIELIĆ NA 4 CZĘŚCI. PIERWSZĄ WYMIESZAĆ Z KAKAO, DRUGĄ Z MAKIEM, TRZECIĄ Z KISIELEM. OSTATNIA ZOSTAJE JASNA. W TORTOWNICY UŁOŻYĆ NIEREGULARNYMI WARSTWAMI WSZYSTKIE 4 WARSTWY CIASTO PIEC W PIEKARNIKU W TEMP 200 ST OK 45-50 MIN

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 26.11.2012 13:40
pyyyyszne ciacho!;)
Agnieszka/picola 21.07.2011 23:28
ładnie brzmi i wygląda ciekawie
Karolcia12 27.09.2010 11:05
warte wypróbowania
kakiaa 13.07.2010 10:47
Kolorowo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak