SKRZYDEŁKA Z PIECZARKAMI

SKRZYDEŁKA Z PIECZARKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    1 kg
  • śmietana 12%

    4 łyżki
  • pieczarki

    200 gram
  • masło

    4 łyżki
  • cebula

    2 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • woda

    1 szklanka
  • pieprz czarny mielony

    1/8 łyżeczki
  • wino czerwone

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka posypać pieprzem i solą, po czym obsmażyć na oliwie.
Po obsmażeniu skrzydełka przełożyć do garnka. Na patelni, na której uprzednio obsmażono skrzydełka usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie pieczarki. Na koniec dodać sok z cytryny i śmietanę.
Do skrzydełek dodać masło, wodę, po czym dusić przez 30 minut, w międzyczasie podlewając je kieliszkiem wina.
Skrzydełka ułożyć na talerzu, a następnie przykryć pieczarkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

28.01.2014 07:41
musi być pyszne

ben-ka

27.01.2014 09:07
bardzo ciekawe danie.

dorotka0000025

02.11.2013 14:14
fajny przepis

Iwusia

13.09.2013 23:24
um... pychotki

Krystyna32

16.04.2013 19:14
bardzo dobre

Kate131

29.01.2013 07:59
fajne

RenataZ-et

25.12.2012 18:19
fajny pomysł

olkaaa

11.12.2012 09:46
serdecznie polecam na kolację z lampką wina

olkaaa

11.12.2012 09:45
bardzo fajny pomysł

IKrakowianka

10.12.2012 20:39
super obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat