Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmurkowe babeczki z bitą śmietana i owocami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 gram
margaryna 200 gram
żółtko jajek 2 sztuki
cukier puder 2 łyżki
kakao 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
śmietana 30% 1 szklanka
cukier puder 2 łyżki
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Marmurkowe babeczki z bitą śmietana i owocami.

Mąkę przesiać przez sito, dodać Kasię i posiekać nożem. Żółtka utrzeć z cukrem. Wszystko razem szybko zagnieść. Włożyć na pół godziny do lodówki. Ciasto pokroić na małe kawałeczki, posypać kakao i delikatnie zlepić. Rozwałkować ciasto na grubość około 3- 4 mm i wylepić foremki. Piec 180'C przez 20.
Śmietankę ubić z cukrem. Dodać do upieczonych babeczek i udekorować owocami.

Babeczki zrobiłam na Weekend z Kasią.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 22.08.2012 18:33
extra
wulkanxd 06.08.2012 09:47
przepyszne
Rafał10 29.05.2012 15:16
SUPER ! Piękne babeczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak