Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

INDYK PIECZONY Z TRUFLAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk
trufle 40 dag
masło 1 łyżka
wino białe 1 szkl
słonina 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: INDYK PIECZONY Z TRUFLAMI

Trufle dobrze umyć zmieniając wodę i dusić 10 minut pod przykryciem w rondlu z łyżką masła i białym winem, z dodatkiem soli. Ostudzone trufle obrać, skórki posiekać, dodać tą samą ilość siekanej słoniny i utłuc razem w moździerzu, przyprawić solą i pieprzem do smaku, zalać wywarem z trufli. Do tego domieszać całe trufle i masa tą nadziać indyka. Tuszkę obłożyć cienkimi plasterkami słoniny, owinąć pergaminem posmarowanym masłem i pozostawić w suchym i chłodnym miejscu przez dzień, aby mięso przeszło zapachem trufli. Wstawić indyka na brytfannę do gorącego piekarnika owijając jeszcze jednym pergaminem posmarowanym masłem i piec 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 03.08.2012 08:53
ale to musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak