Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z kremem czekoladowym.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
mąka 1,5 szklanki
cukier 1/3 szklanki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 2 łyzki
śmietana 30% 1 szklanka
czekolada mleczna 100 gram
czekoladowe wiórki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z kremem czekoladowym.

Mąkę wymieszać z cukrem oraz proszkiem.
Kasię utrzeć, dodać jajko.
Zagnieść ciasto, dać do foli wsadzić do lodówki na 30 minut.
Ciasto rozwałkować, dać do foremek.
Piec 15 minut w 200’C.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić.
Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, pod koniec dodać czekoladę i wymieszać.
Babeczki udekorować czekoladową śmietanką i posypać wiórkami czekoladowymi - starta czekoladą.
Udekorować owocami.

Babeczki zrobiłam na Weekend z Kasią.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 05.06.2012 11:57
rewelacyjne ciasteczka
motylwe 29.05.2012 14:20
z czekoladowym pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak