Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi w migdałach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 5 szt.
mleko ¾ szklanki
mąka 55 dag
masło 64 dag
cytryna 1 szt.
migdały 7 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi w migdałach

Sprawić pstrągi, umyć, osuszyć. mleko mocno osolić i zanurzyć w nich pstrągi następnie oprószyć mąką. Smażyć tak przygotowane pstrągi na maśle rozgrzanym na patelni z obu stron. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w paseczki podsmażyć na masełku na złocisty kolor. Usmażone pstrągi wyłożyć na półmisek polać masełkiem z migdałami przybrać plastrami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 07.08.2012 19:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak