Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owocowy farsz do drobiu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Farsz z owoców, bakali oraz biszkoptów, który możecie wykorzystać do nadziewania tuszek drobiowych.

Składniki:

jabłka 3 szt.
śliwki suszone 12 szt.
alkohol 1 kieliszek
morele suszone 12 szt.
rodzynki 7 dag
pomarańcze 3 szt.
madera 3 łyżki
gałka muszkatołowa
cynamon
Goździki całe Prymat
masło 2 łyżki
Biszkopty 3-4 sztuki
pieprz 1 szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Owocowy farsz do drobiu

1. Rodzynki namoczyć we wrzątku, następnie pozostawić na sicie do osuszenia. Zalać je w miseczce alkoholem.

2. Śliwki i morele pokroić w paseczki. Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę. 

3. W misce wymieszać wszystkie owoce, rodzynki razem z alkoholem, przyprawami, wsypać biszkopty, wlać stopione masełko- wymieszać dokładnie i nadziać drób.

PS. Zamiast biszkoptów możesz użyć pierniki. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak