Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona czaczka z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 szt.
zielony groszek 1 puszka
słonina 15 dag
rosół 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: duszona czaczka z groszkiem

Kaczkę posypać solą i pieprzem, natrzeć ją po posypaniu przyprawami; tą czynność wykonujemy dnia poprzedzającego przygotowanie potrawy do podania. Słoninę pokroić w kostkę, stopić w brytfannie po stopieniu oddzielić skwarki i na tłuszczu po słoninie stopionej usmażyć kaczkę. Dodać skwarki, rosół i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około dwie godziny. Gdy klaczka będzie miękka dodać groszek odcedzony z zalewy i cukier dalej dusić na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 29.05.2012 11:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak