Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątrobowa masa do kanapek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 25 dag
żółtko jajek 1 szt.
śledź 1 filet
sól szczyptaq
pieprz szczypta
musztarda odrobina
szczypiorek pęczek
cebula 1 szt.
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: wątrobowa masa do kanapek

Wątrobę obrać z błon i żył, pokroić na kawałki, rozetrzeć by powstała pulchna masa. Śledzie posiekać. Szczypiorek drobno posiekać. Połączyć wszystkie składniki razem, rozetrzeć, dodać: żółtko, sól i pieprz do smaku. Kromki chleba posmarować masełkiem a następnie przygotowaną masą po wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 27.07.2012 21:58
ciekawy przepis;))
Katarzyna54 29.05.2012 11:35
ciekawe
Weronika_eM 29.05.2012 11:32
I to wszystko tak na surowo smarować na chleb?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak